"Tekerj a zöldbe!" - ​kerékpártúra a Tisza mentén - 2022.06.04.

2022.06.04. 10 órakor megeredt az eső Csongrádon. Mindenki, aki ezen a napon a Csongrádi Egészségmegőrző és Természetvédő Egyesület 65 km hosszú távú kerékpártúráján szeretett volna részt venni, azt kérdezte, hogy ” most mi lesz?”

A csongrádi Fa-hídnál a gyülekező kicsit elhúzódott, mivel az oda érkezők behúzódtak a gátőrháztető alá. A nyári esőtől a hangulat csak jobb lett, így elindultunk az első találkozási ponthoz, ahová a szentesi kerékpáros társaink, már csurom vizesen begurultak. Láthatósági mellényeket vettünk magunkra és a polgárőrség segítségével átkeltünk a csongrádi MOL benzinkút kereszteződésen.

Felgyőre kerékpárúton megérkezve a Geda halomnál vártuk a hozzánk csatlakozó újabb bringásokat. A nap is kisütött és a szélirány is nekünk kedvezett. A kerékpáros túravezetőnk a kacskaringós közúton Csanytelek központjába vezetett, ahol a kerékpártúrát kísérő autó várta a csoportot.

Alapos frissítőt tartva, Csanytelekről érdekességeket felidézve, az addigi 25 km táv teljesítése után 26 fő a Tisza folyó mentén a töltésen haladt a mindszenti révig. Ahol a révészt várva, Peres Károly különleges hegyi bringáját mindenki észrevette. Elmesélte, hogy kerékpárok tervezésével foglalkozik és saját maga készítette, amivel a túránkra érkezett. Érdekesség volt a kötéllel kibiztosított komphajón átkelni, mivel a víz sodrása vitte át szépen, lassan a Tisza túloldalára.

A visszaúton a kerékpáros túra csoport a zöldellő árteret választotta, egy kiváló helyismerettel rendelkező bringás javaslatára, így Szegvár kihagyásával egész Szentesig tekertünk a madárcsicsergős természetben. Viccmesterünk megnevettette a búcsúzó szentesi bringásokat, ekkor eldöntöttük, hogy az Életjel Egyesület által felajánlott pólót a „legjobban öltözött túrázó” díját Sebők Laci veheti át.

Útvonalunk érintette a rendkívül veszélyes Szentes-Csongrád közúti hidat, melyen motoros felvezetéssel és 2 kísérő autóval haladtunk át, amit köszönünk Vadász Tibor polgárőrnek. A „Tekerj a zöldbe!” kerékpártúra a Tisza mentén szabadidősport program 13.30 órakor zárult, ha a Kőrös-torokban és a Szentesi strandon folytatódó meggy sörözést már nem vesszük számba. Köszönjük mindazoknak, akik a szakadó eső ellenére is nekivágtak a bringás kalandnak és beszélgetve, jó hangulatban velünk együtt sportoltak.

Oszd meg másokkal is!