"Tekerj a zöldbe!" - lila levendulák közt - 2022.07.09.

Büszkeségünkre a mi szervezésünkben nem csak hangzatos szlogen a „hazai aktív turizmus”, hanem maga a valóság.
 
Az országos programsorozat részeként szervezett „Tekerj a zöldbe!” lila levendulák közt szabadidősport programunkra Makóról is érkeztek fiatalok. Interneten találtak rá a programunkra, weboldalunkon tájékozódtak a lehetőségekről és eldöntötték, hogy Flexi buszon utaznak hozzánk 75 km-t, majd itt helyben az egyesületünktől bérelnek kerékpárokat és részt vesznek a kerékpártúránkon.
 
Július 9- én pontosan 10 órakor indult a csoport a csongrádi haranglábtól, néhány szentesi bringástársunk vesztére, akik késve érkeztek a gyülekező helyre. A kerékpártúránk célja a Levendula farm meglátogatása volt, ahol a városunkban népszerű levendula szüret került megrendezésre.
A kerékpártúrázó csoport kerülőúton érkezett a levendula mezők közé, mivel a túravezetők két útvonalat dobtak fel a résztvevőknek.
 
A rövidebb 27 Km távon közúton és kerékpárúton haladt a csoport, ahol csak a széllel kellett megküzdeni. A vagányabbak a terep bringázást is választhatták, ahol a Csongrádi Kónyaszék Természetvédelmi terület földútjain, a virágzó napraforgó táblás alföldi tájon 35 km tekerve juthattak el a levendulaszüretre. Kiváló időzítéssel, mire az elkésett szentesiek hatalmas virágcsokrot szedtek, addigra mindenki megérkezett a friss illatú levendula mezőre.
 
A túra legfiatalabbja a 9 éves Milán, aki édesanyjával vett részt, az eddigi leghosszabb távját teljesítette és egy hatalmas hamburgerrel meg is ünnepelte. A rendezvényen levendulaszörpöt, levendulás túrósrétest, levendula mézet és még levendulából készült sok-sok terméket lehetett megkóstolni.
 
A túrázók 24 fős csoportja kiváló hangulatban töltötte a szombati napját egy újabb élményt szerezve a magyarországi dél- alföldi programokból.
Köszönjük Tályai Gábornak, aki kiválóan ismeri a bringás útvonalakat, hogy a terepen vezette a csoportot és hálával tartozunk azért is, hogy a láncleeséseket, defekteket gyorsan megjavította mindenki.
Oszd meg másokkal is!