A föld napja

A Csongrádi Egészségmegőrző és Természetvédő Egyesület

fotó  és flash back video pályázatot hirdet, az 50. Föld világnapja alkalmából

 

A pályázat célja: A fotók és videók mutassák be a megváltozott természeti környezetet és az emberi magatartásokat. Olyan alkotásokat várunk, melyek kifejezik mindennapjainkat.

Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet az 50. világméretű Föld napja. Az emberiség túlterjeszkedése és túlfogyasztása veszélyezteti a világot, beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába tönkre teszi a vadonélő állatok, növények, természetes élő vizek létezését. Az emberi faj sebezhetőségére pedig a napjainkban pusztító koronavírus figyelmeztet mindannyiunkat.

Nevezési feltételek: Amatőr és hivatásos fotósok is nevezhetnek egyaránt, életkortól, lakóhelytől függetlenül. A résztvevők hozzájárulnak, hogy alkotásaik facebook oldalunkon majd weboldalunkon megjelennek, a készítő nevének megjelölése mellett.

A részvétel menete: Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető. A pályázót terheli annak felelőssége, hogy a fotón szereplő személyek hozzájárulásukat adják a felvétel elkészítéséhez és felhasználásához. Korábbi pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be. Egy pályázó maximum 10 alkotást küldhet be, kategóriától függetlenül.

A képek készülhetnek fényképezőgéppel, okos telefonnal, vagy akár drónnal is, amennyiben megfelelnek az alábbi technikai feltételeknek: JPG formátumú fotó, MP4 video, a képek 2-20 MB méretűek lehetnek.  A képtömörítési minőség 100%-os legyen. A video max.5 perces lehet.

Kategóriák:     1. Nagyvárosi, vidéki, otthoni életképek 2. Természet és táj, állatvilág 3. Étel, táplálkozás  4. Egyéb

Határidők: Feltöltés kezdete: 2020.04.22. Feltöltés zárása: 2020.11. 22. 24:00 óra. Az eredményhirdetés 2020. decemberében lesz.

A fotók és videók elnevezése és beküldése során kérjük az alábbi sablont használni:

Vezetéknév_Keresztnév_Kategória_ JPG kép vagy MP4 video, majd feltölteni a Csongrádi Egészségmegőrző és Természetvédő Egyesület facebook oldalára, valamint a csete0001@gmail.com e-mail címre.

Beadáskor kérjük feltüntetni a szerző nevét, címét, telefonszámát és e-mail címét, melyet üzenetben a Csongrádi Egészségmegőrző és Természetvédő Egyesület facebook oldalán a messenger üzenetek menüben kell megküldeni.

A pályázat értékelése: A beküldött fotókat és videókat 3 tagú zsűri bírálja el, valamint közönségszavazásra is kerülnek a legjobb alkotások.

Díjak:  Minden résztvevő oklevelet kap, a díjazott alkotóknak tárgyi jutalmak, ajándékok kerülnek átadásra.

Kapcsolat: csete0001@gmail.com vagy Csongrádi Egészségmegőrző és Természetvédő Egyesület facebook.

Csongrád,2020.04.22.

Oszd meg másokkal is!