Természetvédelmi tábor a vizek városában Baján

Olyan szabadidő programokat szervezünk, ahol megismertetjük a lakossággal a városi közlekedés autózáson kívüli lehetőségeit, illetve olyan kerékpáros túrákat szervezünk, ahol összekapcsoljuk a közösségi közlekedést a kerékpározással. Aktuális lehetőségeket, ötleteket mutatunk be, segítjük azoknak a mindennapi mechanizmusoknak a kialakulását, melyek a fenntartható jövőt segítik. Mivel közlekedjek naponta, hogyan szervezzem a családi kirándulást, turistaként hogyan közlekedjek?

 Kerékpártúrákat szervezünk, ahol vonaton szállítjuk a kerékpárokat és kerékpáros turistaszállást biztosítunk. Az élő vizeink mentén (Sugovica, Duna) szervezzük a programokat, ahol az erdők és a vizek oxigéntermelését és annak ökológiai problémáit szemléltetjük.

programszervezés:

A rendezvény időpontja: 2020.08. 22-24. (3 nap)

A Rendezvény célja: A hátrányos helyzetű fiatalok kirándulásának biztosítása, természetbeni megfigyelések, fotózás és publikálás. A Sugovica folyó kiszáradásának okait megfigyeljük.

A rendezvény leírása: hagyományosan minden évben ellátogatunk Bajára, ahol a Gemenci erdőben túrázunk, a Duna partján a töltésen Dunafalvára kerékpározunk, kenukkal evezünk, táborozunk. A kerékpárokat és a kenukat a Petőfi szigeten működő Turisztikai Központban béreljük.

 

A tábor programja:

– odautazás csoportosan MÁV vasúton

– szabadidősport programok, fotózás, kerékpártúra, kenuzás

– visszautazás csoportosan MÁV vasúton

– Bajai Vízügyi Főiskola megtekintése- pályaválasztási tájékoztató

Időtartam: 3 nap

Résztvevők: CSETE egyesület önkéntesei, felső tagozatos és gimnazista diákok, akiknek nincs lehetősége nyáron kirándulni, hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő családok

Tervezett létszám: 15 fő

Időtartam: 3 nap

Oszd meg másokkal is!