"Tekerj a zöldbe!" - Tiszán innen Tiszán túl - 2022.08.06.

2022.08.06-án szombat reggel Tiszán innen Tiszán túl „Tekerj a zöldbe!” kerékpártúrára indult 22 bringás, akik a hőségriadó és a csongrádi KTN fesztivál programdömpingje ellenére elhatározták, hogy a Tisza folyó túloldalán lévő 1000 fős lélekszámú Tiszasasra bringáznak.
 
Alighogy átkeltünk a Fa-hídon és megkezdtük a túránkat, a Tisza-gát tetején a semmiből, szempillantás alatt egy őz ugrott ki. Úgy rugaszkodott el, hogy a teljes gát szélességét egy ugrással szelte át! Hihetetlen volt látni a repülő őzet, aminek a lába az egyik túrázónk fejét éppen elérte.
Rögtön kikiáltottuk a nap hősének és mivel sérülés nem történt, az ijedtség ellenére tovább karikáztunk.
Az Ellés parti monostornál kis pihenőt tartottunk, ahol hamuba sült pogácsával kínáltuk egymást. Tiszasason a templomkert sétányon hosszan pihentünk, majd megtaláltuk a falu híres sas madár szobrát is, ahol hideg vízzel töltöttük fel a kulacsokat. Csépa irányába egy meseszép alföldi tájon indultunk tovább.
 
A kerékpártúra teljes távja 35 km volt, de a menetidő a tervezettnél 1 órával hosszabbra nyúlt. Nem éppen azért, mert minden kútnál, minden templomnál, minden jégkrémárusnál, minden árnyékos helynél megálltunk, hanem azért mert kitaláltuk, hogy lerövidítjük a jól megtervezett útvonalat. 🙂 A régi mondás nem csak átvitt értelemben igaz.
Járt utat, járatlanért el ne hagyj!
 
A rossz állapotú csépai közútról letértünk a napraforgóföldek közti dűlő útra, mivel szinte láttuk a Tisza-gátat, ahol folytattuk volna az utunkat. Rázott, porzott, kanyargott és tűzött a nap. 42 celsiust mutatott a hőmérő! A jó társaság és a móka mesterünk kifogyhatatlan történetei jól elszórakoztattak mindenkit. A szervezők pólóval, energia itallal, ajándék kulaccsal kedveskedtek a résztvevőknek. Köszönjük a „Tekerj a zöldben!” országos túrasorozat szervezőknek, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetségnek és az Aktív Magyarországnak, hogy lehetővé tették programunk megszervezését.
Oszd meg másokkal is!