"Tekerj a zöldbe!" - diáksport program - 2022.10.14

„Tekerj a zöldbe!” diáksport programon vettek részt azok a csongrádi fiatalok, akik ebben a gyönyörű napsütésben nem az iskolapadban akartak maradni.
A gyülekező a Sághy Mihály Technikum Szakképző Iskola és Kollégium előtti téren volt. Az osztályfőnökök segítették az eseményre való online regisztrációt és megszervezték a Batsányi János Gimnáziumtól kapott kölcsön kerékpárok átvételét.
A túracsoport két túravezető segítségével 20 km-t tekert a legközelebbi faluig. A felgyői Geda-halom volt a végállomás, ahol egy szuper szabadidőpark várta gördeszkapályával, pihenőhellyel a fiatalokat.
A túravezetők bemutatták az EuroVelo11 kerékpáros úthálózat csongrádi szakaszát, mely egy rövid része annak a kerékpárútnak, melyen Norvégiából-Görögországba el lehet kerékpározni több mint ötezer km hosszú úton keresztül.
 
Az egyik lelkes diák azt mondta, hogy követi a kitáblázott útvonalat és a tengerig meg sem áll ! A 27 főből álló bringás társaság minden tagja vagány, tettre kész bringás volt, erős tempóban megállás nélkül tettük meg a hazavezető utat. A KRESZ szabályokat mindenki ismerte és alapnak érezte, hogy azokat be is tartsa, hisz egész más egyedül közlekedni, mint ilyen nagy létszámú csapatban.
A túra a Batsányi János Gimnáziumban zárult, ahol a diákok találkozhattak a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium diákjaival is. A sportprogramunkon lehetőség volt kikapcsolódni, vagánykodni, ismerkedni, más iskolákat meglátogatni.
 
Elégedetten, sikerélménnyel zártuk a kerékpártúrát, amely a „Tekerj a zöldbe!” országos kerékpáros program szervezésében a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.
Oszd meg másokkal is!